Zachtzoet met een frisse toets.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 15 gram roomboter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 500 gram wortels, in blokjes gesneden
- 75 gram rode linzen
- 3 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
- 1,2 liter kippenbouillon
- zout
- peper
- kerriepoeder
- 300 ml Turkse yoghurt
- verse koriander
Voorbereiden
- Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de ui al roerend 5 minuten tot hij goudbruin begint te worden. Doe de ui in de schaal van de slowcooker, voeg de wortel, de linzen en de gember toe. Maak de bouillon en giet deze in de slowcooker. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
Bereiden
- Zet de slowcooker minimaal 5 uur op ‘low’. Pureer de soep glad met een blender. Roer de yoghurt erdoor. Zet de slowcooker nog een kwartier op ‘hoog’. Serveer met verse koriander.
Tip
Turkse yoghurt is vanwege het vetgehalte lekker romig. Je kunt ook volle yoghurt gebruiken of biogarde.