Wintergroentesoep

Soep zonder opsmuk. Deze soep ziet er misschien niet zo appetijtelijk uit, maar smaakt uitstekend en is heel voedzaam!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 prei, in stukjes gesneden
  • 0,5 koolraap, geschild en in blokjes gesneden
  • 0,5 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 200 gram groene linzen
  • 900 ml groentebouillon
  • zout en peper
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Smelt de boter in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit zachtjes gedurende 5 minuten.
  2. Voeg de prei toe en bak die enkele minuten mee.
  3. Voeg de koolraap, knolselderij en bleekselderij toe. Bak 5 minuten mee op laag vuur, onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng alles aan de kook.

Bereiden

  1. Doe de soep in de slowcooker.
  2. Zet de cooker op ‘high’ gedurende 5 uur of op ‘low’ gedurende 8 uur. De groenten moeten lekker zacht zijn.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip

Koolraap over? Kijk dan bij de hartverwarmende wintergroenten.