Vruchtensaus

Fruit zoals fruit bedoeld is.

Ingrediënten

  • 350 gram fruit, zoals bramen, frambozen, bosbessen, pruimen of kersen
  • 3 eetlepels water
  • suiker
  • citroensap
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Maak het fruit schoon.

Bereiden

  1. Doe het fruit in de schaal van de slowcooker met wat water.
  2. Roer er wat suiker en wat druppels citroensap door.
  3. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker 1 tot 1,5 uur op hoog of tot het fruit heel zacht is.
  4. Neem de binnenpan uit de slowcooker en laat het fruit iets afkoelen.
  5. Wil je een gladdere saus, pureer het fruit dan in de keukenmachine of blender.
  6. Zeef de puree om pitjes en velletjes te verwijderen.
  7. Doe eventueel nog wat suiker of citroensap door de puree. Maximaal vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Tip

Leuk als cadeautje!