Voordelen van de slowcooker

Wil je lekker eten…
…zonder dat het je veel moeite kost?
…zonder dat je ervoor thuis hoeft te blijven?
…zonder veel vet?
Dan is de slowcooker iets voor jou!

Makkelijk

Met de slowcooker kun je op een makkelijke manier stoofschotels, soepen en sauzen bereiden. Veel stoofschotels moeten uren op een laag pitje sudderen. Ze zijn niet moeilijk te bereiden, maar je moet wel in de gaten houden of het eten niet aanbrandt en af en toe te roeren.

Het voordeel van koken met de slowcooker is dat je er niet bij hoeft te blijven. Zodra de ingrediënten in de slowcooker zitten, doet die zijn werk: vier tot acht uur lang. De slowcooker werkt op elektriciteit. Dankzij de constante lage temperatuur is aanbranden onmogelijk. Je kunt dus gerust de deur uitgaan, in de prettige wetenschap dat het eten (bijna) klaar is als je terugkomt!

De slowcooker is ook heel handig als je gasten krijgt. Jij kunt je bezighouden met je gasten, terwijl de slowcooker lekker pruttelt.

Lekker

In de slowcooker worden ingrediënten op een lage temperatuur gegaard. Dat levert een pure, intense smaak op. En doordat het garen langzaam gaat, kunnen de ingrediënten goed op elkaar inwerken. De lange bereidingstijd en lage temperatuur is ideaal om vlees zachtjes te garen. Ook goedkopere soorten vlees worden in de slowcooker botermals.

Gezond

Het voordeel van gerechten die in de slowcooker is dat ze vaak vetarm zijn. Daar heb je zelf natuurlijk veel invloed op. De meeste gerechten kunnen bereid worden zonder vet toe te voegen.

De slowcooker leent zich ook goed om peulvruchten (bonen, linzen) lekker klaar te maken. Groente blijft licht knapperig. De smaak kan zich optimaal ontwikkelen zonder dat allerlei ingrediënten worden stukgekookt. Daardoor blijven vitamines goed behouden.