Vegetarische curry

Een dikke, zalvende saus, met een kruidige, zoete smaak. Viel ook in de smaak bij de kids!

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 275 gram linzen, gewassen volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 800 ml vegetarische bouillon
  • 2 theelepels citroensap
  • 3 wortels in stukjes
  • 2 appels in stukjes geschilde appel
  • 50 gram rozijnen zout en peper
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, wortel en geperste knoflook zacht mee. Voeg het kerriepoeder toe en laat het een minuutje meebakken.
  2. Voeg nu 700 ml bouillon toe (houd de rest apart), citroensap, zout, peper, en de linzen. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.
  3. Doe alles in de aardewerken schaal van de slowcooker. Voeg de gesnipperde appels en rozijnen toe en roer alles door.
  4. Zorg ervoor dat de ingrediënten onder water staan: voeg zonodig meer bouillon (of heet water) toe.

Bereiden

  1. Plaats de aardewerken schaal in de slowcooker en doe het deksel erop.
  2. Laat de curry 8 uur stoven op ‘medium’.
  3. Kijk tussentijds of de curry nog vochtig genoeg is: de linzen en rozijnen nemen vocht op. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Als je dit niet tussendoor in de gaten wilt houden, doe er dan iets meer vocht bij dan je denkt: je kunt het er altijd eventueel weer uitscheppen.

Serveertip

Lekker met (witte) rijst.