Een vegetarische soep voor koude dagen met de smaak van zon en mediterranée!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel gedroogde chilivlokken
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 pot geroosterde paprika’s (ongeveer 300 gram), in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1,5 liter groentebouillon
- 150 gram gedroogde rode linzen
- Turkse of Griekse yoghurt (je kunt ook biogarde nemen of kwark)
- peterselie, fijngehakt
- zout en peper
Voorbereiden
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 1-2 minuten.
- Voeg de knoflook, chilivlokken, komijn en paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en schenk de bouillon erbij. Roer de linzen erdoor en breng alles zachtjes aan de kook.
- Laat twee minuten koken.
Bereiden
- Doe alles over in de keramische schaal. Plaats de schaal in de basis van de slowcooker en doe het deksel erop.
- Laat de soep 4 sudderen op high of 6-8 uur op ‘medium’. Roer tussentijds een keer door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveertip
Serveer de soep met de yoghurt en de peterselie, die ieder naar smaak op de soep kan scheppen. Lekker met warm stokbrood of pitabroodjes.
Bron
Het recept is gebaseerd op dat in ‘Hoge hakken, lekker vega’ van Tal Maes en Petra de Hamer. Wij hebben het aangepast aan de slowcooker.