Trekvlees

Gemarineerde fricandeau

Ingrediënten

  • 800-1200 gram procureur of fricandeau
  • barbecuesaus
  • cider- of appelazijn
  • 2 gesneden uien
  • 2 teentjes grof gehakte knoflook
  • olie
  • 1,5 theelepel tijm
  • smaakmakers zoals mosterd, Worcestershiresaus, zout en peper
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Doe de uien en de knoflook in de slowcooker en leg het vlees erbovenop.
  2. Roer in een kom alle andere ingrediënten door elkaar en bedek het vlees hiermee. Zorg ervoor dat het vlees van alle kanten is omringd door de saus.

Bereiden

  1. Zet de slowcooker een half uur tot een uur op ‘high’.
  2. Daarna kun je hem op 5 tot 6 uur op ‘high’ laten staan of 8 uur of langer op ‘low’.
  3. Trek het vlees voordat je gaat eten uit elkaar met twee vorken.

Tip

Gebruik je favoriete smaakmakers voor de saus. Een scheut wijn past er bijvoorbeeld ook prima bij!

Serveertip

Lekker op broodjes of bij rijst.

Procureur is vaak alleen bij slager te krijgen. Fricandeau is een goed alternatief.