Voorbereiding

Koken met de slowcooker is eenvoudig, en vraagt vrij weinig werk.

Snijden

Het meeste werk is het snijden van de ingrediënten. Vlees moet je vaak even aanbakken op het fornuis. Soep moet je even aan de kook laten komen.

Vullen

Haal voor het vullen de aardewerken schaal uit het apparaat. Zo voorkom je dat je morst in het apparaat. Doe de ingrediënten in de schaal. Til de schaal voorzichtig in het apparaat. Doe het deksel erop en de stekker in het stopcontact. Doe de slowcooker aan en zet hem op de juiste stand. Voilá! De slowcooker doet nu het werk, dus ga lekker op pad…

Doe de slowcooker minimaal halfvol. De warmte kan zich dan goed verdelen. Houd bij soep ongeveer vier centimeter ruimte tot de bovenkant.

Klaarzetten

Je kunt de ingrediënten voor een recept alvast de avond van tevoren klaarzetten. Laat dan het vocht eruit en zet de ingrediënten in de koelkast (niet in de aardewerken schaal, die wordt daar te koud van). De volgende dag hoef je alleen maar de ingrediënten in de aardewerken schaal te doen en het vocht toe te voegen. Het vocht kun je het beste heet toevoegen (bijvoorbeeld bouillon).

Vlees aanbakken

Veel gerechten met vlees/kip stellen dat het vlees eerst kort gebakken moet worden. Dan krijgt het een bruin kleurtje. Als je daar geen tijd / gelegenheid toe hebt, dan kun je het vlees ook zonder te bakken bereiden in de slowcooker. Houd er dan rekening mee dat de kooktijd verlengd wordt, met ongeveer een uur op de stand High, en één tot twee uur bij de stand Medium of twee tot drie uur bij de stand Low.