Suddervlees gestoofd in bier

Rundvlees gestoofd in bokbier: Kruidig en zoet van smaak.

Ingrediënten

  • 1 kilo doorregen runderlappen of ander rundvlees in blokjes gesneden.
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels vloeibare margarine of een klont boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stukje foelie
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 flesje bokbier
  • 2 eetlepels appelstroop
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Bestrooi het rundvlees met zout en peper en bestuif met bloem.
  2. Verwarm de boter of het bakproduct in een pan en bak het vlees en de uien om en om bruin.
  3. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat snel aan de kook komen. Voeg de appelstroop toe

Bereiden

  1. Doe alles over in de schaal van de slowcooker. Laat minstens 6 uur stoven op ‘low’.

Serveertip

Lekker met rode kool, appelmoes en gekookte aardappels.