Rundvlees gestoofd in bokbier: Kruidig en zoet van smaak.
Ingrediënten
- 1 kilo doorregen runderlappen of ander rundvlees in blokjes gesneden.
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels vloeibare margarine of een klont boter
- 2 gesnipperde uien
- 2 blaadjes laurier
- 1 stukje foelie
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 flesje bokbier
- 2 eetlepels appelstroop
Voorbereiden
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper en bestuif met bloem.
- Verwarm de boter of het bakproduct in een pan en bak het vlees en de uien om en om bruin.
- Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat snel aan de kook komen. Voeg de appelstroop toe
Bereiden
- Doe alles over in de schaal van de slowcooker. Laat minstens 6 uur stoven op ‘low’.
Serveertip
Lekker met rode kool, appelmoes en gekookte aardappels.