Stoofperen in rode wijn

Sensationeel sappig en verfijnd.

Ingrediënten

  • Ongeveer 2 kilo stoofperen
  • Citroensap van 1 citroen
  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 150 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 zwarte peperkorrels
  • 1 vanillestokje, in de lengte ingesneden
  • stuk citroenschil
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis.
  2. Zet de slowcooker op high/
  3. Doe de wijn in de binnenpan met de suiker, honing, kruiden, citroenschil en vanillestokje.
  4. Doe het deksel op de pan. Laat de slowcooker een half uur opwarmen.
  5. Roer regelmatig.

Bereiden

  1. Doe de peertjes in de binnenschaal.
  2. Laat ze 3 tot 4 uur garen.
  3. Draai de peertjes indien nodig, zodat ze egaal verkleuren.

Tip

Leuk als cadeautje!