Sensationeel sappig en verfijnd.
Ingrediënten
- Ongeveer 2 kilo stoofperen
- Citroensap van 1 citroen
- 1 fles fruitige rode wijn
- 3 eetlepels honing
- 150 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 zwarte peperkorrels
- 1 vanillestokje, in de lengte ingesneden
- stuk citroenschil
Voorbereiden
- Schil de peren en verwijder het klokhuis.
- Zet de slowcooker op high/
- Doe de wijn in de binnenpan met de suiker, honing, kruiden, citroenschil en vanillestokje.
- Doe het deksel op de pan. Laat de slowcooker een half uur opwarmen.
- Roer regelmatig.
Bereiden
- Doe de peertjes in de binnenschaal.
- Laat ze 3 tot 4 uur garen.
- Draai de peertjes indien nodig, zodat ze egaal verkleuren.
Tip
Leuk als cadeautje!