Las je een lekker recept, maar heb je geen slowcooker? Wil je het recept toch thuis bereiden? Gebruik dan de oven, en volg, met enige creativiteit, de volgende stappen.
Wat heb je nodig?
- een ovenschaal met deksel
- oven
- (vlees)thermometer
Hoe pak je het aan?
- Warm de oven voor op ca. 160oC (tussen de 150 en 175oC in).
- Volg het recept, maar gebruik een ovenschaal in plaats van de schaal van een slowcooker.
- Doe het deksel op de ovenschaal en plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Herbereken de bereidingstijd:
- voor de stand Low op de slowcooker: deel de bereidingstijd door 4. Bijvoorbeeld een recept met 8 uren slowcooker op stand Low moet dan 2 uren in de oven op 160 oC.
- Voor de stand High op de slowcooker: deel de bereidingstijd door 2. Bijvoorbeeld een recept met 3 uren slowcooker op stand High moet dan anderhalf uur in de oven op 160 oC.
- Controleer het vlees in de ovenschaal met behulp van de vleesthermometer: prik die in het dikste gedeelte van het vlees, maar niet te dicht bij een eventueel bot. Als het vlees nog niet gaar is, wacht dan 15 minuten en controleer het weer.
Eet smakelijk!