Een warm en kruidig toetje voor 6-8 personen (vegetarisch).
Ingrediënten
- 125 gram patentbloem
- 55 gram kristalsuiker
- 2-3 theelepels bakpoeder (‘baking powder’)
- 1 theelepel kaneel
- 1 kleine theelepel zout
- 120 ml melk
- 25 gram gesmolten boter
- 50 gram pecannoten in stukjes
- 25 gram rozijnen
- 180 ml water
- 1-2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 180 ml sinaasappelsap
- 150 gram bruine suiker
- 12 gram boter
Voorbereiden
- Vet de schaal van de slowcooker in.
- Meng de patentbloem, de suiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Doe de melk en de gesmolten boter erbij tot het mengsel net niet egaal is.
- Roer de pecannoten en de rozijnen erdoorheen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de schaal.
- Breng in een steelpan het water met de sinaasappelschil, het sap, de bruine suiker en de boter aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost. Laat ca. 2 minuten zachtjes koken.
- Schenk het vocht voorzichtig over het beslag in de sinaasappelschaal.
Bereiden
- Doe het deksel op de slowcooker en laat 4-5 uur staan op ‘low’.
- Haal de keramische schaal uit het apparaat en laat ca. 45 minuten afkoelen.
Serveertip
Serveer de cake in schaaltjes met karamelsaus, pecannoten en slagroom.