Sinaasappel-caramel puddingcake

Een warm en kruidig toetje voor 6-8 personen (vegetarisch).

Ingrediënten

  • 125 gram patentbloem
  • 55 gram kristalsuiker
  • 2-3 theelepels bakpoeder (‘baking powder’)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 kleine theelepel zout
  • 120 ml melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • 50 gram pecannoten in stukjes
  • 25 gram rozijnen
  • 180 ml water
  • 1-2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 180 ml sinaasappelsap
  • 150 gram bruine suiker
  • 12 gram boter
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Vet de schaal van de slowcooker in.
  2. Meng de patentbloem, de suiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Doe de melk en de gesmolten boter erbij tot het mengsel net niet egaal is.
  3. Roer de pecannoten en de rozijnen erdoorheen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de schaal.
  4. Breng in een steelpan het water met de sinaasappelschil, het sap, de bruine suiker en de boter aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost. Laat ca. 2 minuten zachtjes koken.
  5. Schenk het vocht voorzichtig over het beslag in de sinaasappelschaal.

Bereiden

  1. Doe het deksel op de slowcooker en laat 4-5 uur staan op ‘low’.
  2. Haal de keramische schaal uit het apparaat en laat ca. 45 minuten afkoelen.

Serveertip

Serveer de cake in schaaltjes met karamelsaus, pecannoten en slagroom.