Rundvleescurry met aubergine

Met de smaak van het verre oosten…

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3-4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram stoofvlees, in stukken gesneden
  • 1 grote aubergine, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 400 ml kokosmelk
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Snijd de ui en de knoflook heel fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het vlees en de aubergine beetje bij beetje toe. Doe de currypasta, vissaus en kokosmelk erbij. Breng roerend aan de kook en doe alles over in de aardewerken schaal van de slowcooker.

Bereiden

  • Doe het deksel op de slowcooker en laat 8-9 uur garen op ‘low’, tot het vlees mals is. Lekker met gekookte rijst.

Tip

In plaats van kokosmelk kun je ook creamed coconut gebruiken. Gebruik dan 400 ml kippenbouillon en verkruimel er aan het eind 50 gram creamed coconut bij.