Met een ‘tic’ van sherry en port.
Ingrediënten
- 300 gram doorregen riblappen of sukadelapjes, in grove stukken gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 1 grote ui of een stuk of zeven sjalotjes
- 220 ml port
- een scheut Worcestershiresaus en een scheut (sherry)azijn
- zout, peper
Voorbereiden
- Laat het vlees een halfuur op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden.
- Doe de bloem in een kom, meng peper en zout erdoor en wrijf het vlees in met dit mengsel.
- Leg het rauwe vlees in de slowcooker.
- Snijd de ui in ringen of de sjalotjes in helften en verdeel deze over het vlees.
- Roer de port, de saus en de azijn door elkaar en schenk dit mengsel over het vlees.
Bereiden
- Doe het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op ‘medium’. Na 6 tot 8 uur is het vlees heerlijk mals.
Serveertip
Wil je het nog Engelser? Je kunt een deel van de port vervangen door Guinnessbier en de Worcestershiresaus door currysaus.
Lekker met aardappelpuree en groente.