Ouderwets lekker en heerlijk kruidig.
Ingrediënten
- 1 lepel olie
- 1 grote ui
- 4,5 dl hete groentebouillon
- 3 el balsamicoazijn
- 2 el honing
- 1 el tomatenpuree
- 1 theelepel venkelzaad, licht geplet
- snuifje gemalen chilipeper
- 600 gram rode kool, in reepjes gesneden
- 2 appels, in stukjes gesneden
- 50 gram rozijnen
- zout en peper
Voorbereiden
- Verhit de olie in een grote pan. Laat de ui goudbruin bakken.
- Roer er de bouillon, balsamico, honing, de kruiden en tomatenpuree door.
- Zet de slowcooker vast op ‘high’.
Bereiden
- Doe de inhoud van de pan over in de schaal van de slowcooker.
- Voeg de rode kool, appel, rozijnen en zout en peper toe en meng alles door elkaar.
- Laat de rodekool 2,5 tot 3 uur garen op ‘high’.
Tip
Wij vergaten de tijd waardoor de rodekool wel 5 uur gaarde. Maar gelukkig kan aanbranden niet in de slowcooker en de smaak was prima.
Je kunt ook alle ingrediënten in de slowcooker dor elkaar roeren en de rodekool 7 tot 8 uur op ‘laag’ laten garen.