Rode kool

Ouderwets lekker en heerlijk kruidig.

 

Ingrediënten

  • 1 lepel olie
  • 1 grote ui
  • 4,5 dl hete groentebouillon
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 theelepel venkelzaad, licht geplet
  • snuifje gemalen chilipeper
  • 600 gram rode kool, in reepjes gesneden
  • 2 appels, in stukjes gesneden
  • 50 gram rozijnen
  • zout en peper
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan. Laat de ui goudbruin bakken.
  2. Roer er de bouillon, balsamico, honing, de kruiden en tomatenpuree door.
  3. Zet de slowcooker vast op ‘high’.

Bereiden

  1. Doe de inhoud van de pan over in de schaal van de slowcooker.
  2. Voeg de rode kool, appel, rozijnen en zout en peper toe en meng alles door elkaar.
  3. Laat de rodekool 2,5 tot 3 uur garen op ‘high’.

Tip

Wij vergaten de tijd waardoor de rodekool wel 5 uur gaarde. Maar gelukkig kan aanbranden niet in de slowcooker en de smaak was prima.

Je kunt ook alle ingrediënten in de slowcooker dor elkaar roeren en de rodekool 7 tot 8 uur op ‘laag’ laten garen.