Vlaamse stoofkarbonades

Geen karbonade, maar rundvlees gestoofd in trappistenbier.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 600 gram rundvlees
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 50 gram boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 1 flesje Westmalle Trappist dubbel (33 cl)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Pel de uien en snipper ze.
  2. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
  3. Snijd de korstjes van het brood en het brood in blokjes.
  4. Verhit de boter, bak het vlees ca. 5 minuten, neem uit de pan en bestrooi met zout en peper.
  5. Ui in bakvet ca. 2 minuten bakken.
  6. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen.

Bereiden

  1. Doe het vlees en de saus in de aardewerken schaal van de slowcooker.
  2. Ongeveer 6 uur laten stoven op ‘medium’.

Serveertip

Lekker met hutspot of gekookte aardappelen en groente.