Geen karbonade, maar rundvlees gestoofd in trappistenbier.
Ingrediënten
- 2 uien
- 600 gram rundvlees
- 1 sneetje volkorenbrood
- 50 gram boter of margarine
- zout
- peper
- 1 flesje Westmalle Trappist dubbel (33 cl)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Voorbereiden
- Pel de uien en snipper ze.
- Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
- Snijd de korstjes van het brood en het brood in blokjes.
- Verhit de boter, bak het vlees ca. 5 minuten, neem uit de pan en bestrooi met zout en peper.
- Ui in bakvet ca. 2 minuten bakken.
- Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen.
Bereiden
- Doe het vlees en de saus in de aardewerken schaal van de slowcooker.
- Ongeveer 6 uur laten stoven op ‘medium’.
Serveertip
Lekker met hutspot of gekookte aardappelen en groente.