Een Thaise rode curry met bloemkool, zo mild of scherp als je zelf wilt.
Ingrediënten
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie.
- 2 uien
- 300 gr kalkoenfilet
- 1 bloemkool
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 2 – 4 eetlepels rode Thaise curry
Voorbereiden
- Snipper de uien, en bak ze met de olie in een koekenpan.
- Snijdt de kalkoenfilet in blokjes en bak ze kort mee (voor een bruine buitenkant). Doe de koekenpan uit.
- Snijdt de bloemkool in roosjes en kook het 2 minuten in een pan met water. Giet het daarna af.
- Meng in een kom de kokosmelk met de Thaise curry: 2 eetlepels is mild, en 4 is scherp(er). Doseer naar smaak!
- Leg de bloemkool onderin de schaal van de slowcooker.
- Leg het kip en ui mengsel daarbovenop. Schraap de koekenpan leeg (naar smaak). Schud de schaal zachtjes zodat alles goed naar de bodem zakt.
- Giet daaroverheen het kokosmelk en curry mengsel.
- Let er op dat de ingrediënten net niet onder water staan: tijdens het koken komt er wat vocht uit de bloemkool vrij. Zorg er wel voor dat de kalkoen blokjes al meteen onder water staan.
- Eventueel voeg je wat heet water of hete melk toe.
Bereiden
- Kook 6-8 uren op low.
Serveertip
- Lekker met (witte) rijst.
- Als het toch wat te pittig is: schijfjes komkommer doen wonderen.
- Ook erg lekker erbij: meng 6 eetlepels yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, met een heel klein beetje zout.