Rode curry met kalkoenfilet

Een Thaise rode curry met bloemkool, zo mild of scherp als je zelf wilt.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie.
  • 2 uien
  • 300 gr kalkoenfilet
  • 1 bloemkool
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 2 – 4 eetlepels rode Thaise curry
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Snipper de uien, en bak ze met de olie in een koekenpan.
  2. Snijdt de kalkoenfilet in blokjes en bak ze kort mee (voor een bruine buitenkant). Doe de koekenpan uit.
  3. Snijdt de bloemkool in roosjes en kook het 2 minuten in een pan met water. Giet het daarna af.
  4. Meng in een kom de kokosmelk met de Thaise curry: 2 eetlepels is mild, en 4 is scherp(er). Doseer naar smaak!
  5. Leg de bloemkool onderin de schaal van de slowcooker.
  6. Leg het kip en ui mengsel daarbovenop. Schraap de koekenpan leeg (naar smaak). Schud de schaal zachtjes zodat alles goed naar de bodem zakt.
  7. Giet daaroverheen het kokosmelk en curry mengsel.
  8. Let er op dat de ingrediënten net niet onder water staan: tijdens het koken komt er wat vocht uit de bloemkool vrij. Zorg er wel voor dat de kalkoen blokjes al meteen onder water staan.
  9. Eventueel voeg je wat heet water of hete melk toe.

Bereiden

  • Kook 6-8 uren op low.

Serveertip

  1. Lekker met (witte) rijst.
  2. Als het toch wat te pittig is: schijfjes komkommer doen wonderen.
  3. Ook erg lekker erbij: meng 6 eetlepels yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, met een heel klein beetje zout.