Veel lagen en heel smeuïg.
Ingrediënten
- 1 pak lasagnebladen
- Voor de tomatensaus:
- Olie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, uit de pers
- 400-500 gram gehakt
- 2 preistengels, fijngesneden
- 3 tomaten, in plakken
- 1 courgette, in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- 1 pakje gezeefde tomaten (500 ml)
- Italiaanse kruiden
- Geraspte jonge kaas
- Voor de bechamelsaus:
- 300 ml koude melk
- boter
- bloem
- bouillonpoeder
Voorbereiden
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes het gehakt, met de ui, de prei, de knoflook, courgette en de paprika, tot het gehakt gaar is en de groente zacht. Roer de tomatensaus erdoorheen en kruid naar smaak.
- Maak ondertussen de béchamelsaus. Verhit in een steelpan een klontje boter en voeg bloem toe. Roer net zolang tot bloem en boter een klont vormen. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer steeds zodat een je een saus krijgt. De saus moet vrij dun blijven. Voeg wat bouillonpoeder naar smaak toe.
- Vet voor de zekerheid de schaal van de slowcooker in met wat olie. Leg onderin de slowcooker een laag groente-gehakt. Doe er met wat breekwerk de lasagnebladen bovenop. Bedek de lasagnebladen met wat béchamelsaus. Leg hierop weer een laag groente-gehaktsaus. Leg hierop weer een laag lasagnebladen. Ga zo door en eindig met een laag groente-gehaktsaus. Leg bovenop wat geraspte jonge kaas of bijvoorbeeld klontjes roomkaas.
Bereiden
- Zet de slowcooker 1 uur op High en daarna 4 uur op Low.
Tip
- Heb je een mix voor lasagne staan? Die kun je ook prima gebruiken voor dit recept, zodat je niet zelf béchamelsaus hoeft te maken.