Een Hollandse klassieker uit de slowcooker met sappige rookworst.
Ingrediënten
- Ca. 1,3 kg aardappelen
- Ca. 800 gram wortelen
- 800 gram uien
- 1 verse rookworst (ca. 250 gram)
- Ca. 400 ml vegetarische bouillon
- Zout, peper
Voorbereiden
- Schil de aardappelen, was ze, en snijd ze in stukken van 2 à 3 cm.
- Schil of schrap de wortelen, en snijd ze in stukken van 1 à 2 cm.
- Snipper de uien.
- Breng de aardappelen, de wortelen en de bouillon in een pan aan de kook.
- Schep met een soeplepel de aardappelen en de wortelen in de schaal van de slowcooker. Schud de schaal zachtjes zodat de ruimte goed wordt benut.
- Let op: voeg niet meteen te veel vocht toe.
- Verdeel de uien bovenop de aardappelen en wortelen. Schud nu de schaal nu weer zachtjes.
- Voeg nu met de soeplepel meer vocht toe uit de pan. Het moet net niet onder water staan. Voeg zonodig meer water (met of zonder bouillon) toe.
- Leg de rookworst bovenop (hoeft niet onder water te staan).
Bereiden
- Laat 6-8 uur sudderen in de Low stand.
Stampen
- Haal de rookworst uit de slowcooker en leg het apart (onder een deksel om het warm te houden).
- Schep doe de inhoud van de schaal in een (braad)pan, en giet het vocht uit de schaal in een maatbeker.
- Stamp de hutspot in de pan (en dus niet in de schaal van de slowcooker – die kan dan breken).
- Voeg een beetje vocht uit de maatbeker toe voor een meer smeuiige hutspot (beetje bij beetje, niet in 1x te veel).
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveertip
- Lekker met mosterd.
- Voeg een klontje boter toe bij het stampen voor een romige smaak.