Ratatouille

Rijke tomatensaus met zachtgestoofde groenten

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 aubergine, in stukken gesneden
  • 2 kleine courgettes, over de lengte gehalveerd en in schijven gesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 groene paprika’s, gehalveerd en in dunne repen gesneden
  • 2 tomaten, in parten gesneden
  • 800-1000 ml gezeefde tomaten of tomaten uit blik, in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel suiker
  • zout, peper
  • verse peterselie, gehakt
  • chilipeper of stukjes gedroogde rode peper
  • olijfolie
Eten & kookboeken (468x60)

Bereiden

  1. Doe de helft van de groenten in de slowcooker. Leg eerst de ui en de aubergine erin, gevolgd door de courgette, knoflook, paprika en tomaat.
  2. Doe de basilicium, oregano, peterselie, suiker, zout en peper erbij en evt. chilipeper of gedroogde stukjes rode peper.
  3. Bedek de groenten met de helft van de tomatensaus of tomaten uit blik.
  4. Doe de rest van de groenten en kruiden/specerijen in de slowcooker en schenk de rest van de tomaten erover. Sprenkel er rijkelijk olijfolie over.
  5. Doe het deksel op de slowcooker en laat de slowcooker 9 tot 12 uur stoven, waarvan de eerste uren op ‘high’.

Tip

De groente is het lekkerst als hij goed zacht is. Twijfel je of de aubergine wel op tijd gaar is? Laat de slowcooker dan wat langer aan. Wij hebben de slowcooker een recordtijd aangehad: bijna 11 uur! Het garen gaat sneller als je de slowcooker de eerste uren op high zet.

Restje over? Maak er de volgende dag met wat bouillon een soepje van. De saus kun je ook prima invriezen.

Serveertip

Lekker met (volkoren) pasta en Parmezaanse kaas.