Het klassieke recept uit Italië.
Ingrediënten
- 2 rode uien, fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 4 worteltjes, geschrapt en in stukjes
- 50 gram dungesneden parmaham
- 5-6 eetlepels olijfolie extra vergine
- 450 gram gehakt
- 2 dl droge witte wijn
- 1 dl melk
- 2 mespunten versgeraspte nootmuskaat
- 2 blikken gepelde tomaten
- 2 dl runderbouillon
- 50 gram Parmigiano-Reggiano
Voorbereiden
- Snij de harde groenten en parmaham in zeer kleine stukjes.
- Smoor de groenten in olie gedurende 10 minuten op laat vuur. Voeg de laatste 2 minuten de parmaham toe.
- Bak het gehakt even mee. Blus af met wijn.
- Voeg melk en nootmuskaat toe.
- Plet de tomaten uit blik. Voeg de tomaten met de bouillon toe.
- Doe alles over in de slowcooker.
Bereiden
- Zet de slowcooker op ‘low’. Laat de saus 5-6 uur stoven.
Tip
In plaats van parmaham kun je ook gerookte spekjes gebruiken.