Ragù alla bolognese

Het klassieke recept uit Italië.

Ingrediënten

  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 4 worteltjes, geschrapt en in stukjes
  • 50 gram dungesneden parmaham
  • 5-6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 450 gram gehakt
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 dl melk
  • 2 mespunten versgeraspte nootmuskaat
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 dl runderbouillon
  • 50 gram Parmigiano-Reggiano
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Snij de harde groenten en parmaham in zeer kleine stukjes.
  2. Smoor de groenten in olie gedurende 10 minuten op laat vuur. Voeg de laatste 2 minuten de parmaham toe.
  3. Bak het gehakt even mee. Blus af met wijn.
  4. Voeg melk en nootmuskaat toe.
  5. Plet de tomaten uit blik. Voeg de tomaten met de bouillon toe.
  6. Doe alles over in de slowcooker.

Bereiden

  1. Zet de slowcooker op ‘low’. Laat de saus 5-6 uur stoven.

Tip

In plaats van parmaham kun je ook gerookte spekjes gebruiken.