Poulet au vinaigre

Kip op z’n Frans in mosterdroomsaus met witte-wijn en azijn.

Ingrediënten

    • 1 flinke kip
    • 2 eetlepels bloem

2 uien, gesnipperd

  • 6 knoflooktenen, fijngehakt
  • 6 tomaten, in kwarten
  • olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl witte-wijnazijn
  • 2 dl kipbouillon
  • 4 dl room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel gedroogde dragon

Voorbereiden

  1. Snijd de kip in stukken en kruid met zou en peper. Bestuif met bloem en bak de kipdelen op het fornuis bruin.
  2. Leg de kipdelen in de slowcooker met het vel naar boven.
  3. Bak in het bakvet van de kip de ui, knoflook en tomaten.
  4. Doe de wijn en azijn erbij, laat dit wat inkoken.
  5. Voeg de bouillon, room, mosterd, laurier en dragon toe.

Bereiden

  1. Doe het deksel op de slowcooker en laat de kip 4 tot 6 uur stoven op ‘low’.

Tip

Voeg evt. een citroen in parten toe.

Serveertip

Lekker met aardappelen en broccoli.