Kip op z’n Frans in mosterdroomsaus met witte-wijn en azijn.
Ingrediënten
- 1 flinke kip
- 2 eetlepels bloem
2 uien, gesnipperd
- 6 knoflooktenen, fijngehakt
- 6 tomaten, in kwarten
- olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 2 dl witte-wijnazijn
- 2 dl kipbouillon
- 4 dl room
- 2 eetlepels mosterd
- 3 blaadjes laurier
- 1 eetlepel gedroogde dragon
Voorbereiden
- Snijd de kip in stukken en kruid met zou en peper. Bestuif met bloem en bak de kipdelen op het fornuis bruin.
- Leg de kipdelen in de slowcooker met het vel naar boven.
- Bak in het bakvet van de kip de ui, knoflook en tomaten.
- Doe de wijn en azijn erbij, laat dit wat inkoken.
- Voeg de bouillon, room, mosterd, laurier en dragon toe.
Bereiden
- Doe het deksel op de slowcooker en laat de kip 4 tot 6 uur stoven op ‘low’.
Tip
Voeg evt. een citroen in parten toe.
Serveertip
Lekker met aardappelen en broccoli.