Perzische kipcurry

Kruidig maar zacht van smaak.

Ingrediënten

  • kipkarbonades of kippenpoten, ca. 600 gram
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel suiker
  • tomaatstukjes uit blik (ca.400 gram)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 100 gram linzen
  • 2 dl kippenbouillon
  • handvol versgehakte koriander

Voorbereiden

  1. Snijd zoveel mogelijk vet van de kip. Je kunt het vlees van de botten snijden maar je kunt de botjes ook voor het serveren weghalen. Dat laatste is een stuk makkelijker want het vlees is dan zo gaar dat het zo van het bot valt.
  2. Snijd de kipkarbonades of kippenpoten in kleinere stukken en bestrooi ze met de kerrie. Verhit de olie in een koekenpan en braad de kipstukken rondom bruin. Schep ze op een bord.
  3. Fruit de ui en knoflook in de koekenpan in ca. 5 minuten zacht. Voegt de specerijen en suiker toe en bak die even mee. Blijf roeren en voeg de tomaatstukjes en sojasaus toe, schraap de aanbaksels van de bodem. Doe alles over in de slowcooker.
  4. Breng de linzen in een steelpan aan de kook in water, laat ca.10 minuten pruttelen. Schep de uitgelekte linzen samen met de kip en bouillon in de slowcooker.

Bereiden

  1. Roer alles goed door elkaar in de aardewerken schaal van de slowcooker en doe het deksel erop. Zet de slowcooker op stand laag, en laat 5-6 uren stoven.
  2. Voeg vlak voor het opdienen de koriander toe.

Serveertip

Lekker met pilavrijst.

Tip

Dit recept is ontleend aan het boek 500 slowcookergerechten van Veltman Uitgevers. Een aanrader als je veel recepten wilt voor weinig geld!