Rijkgevuld op z’n Italiaans.
Ingrediënten
- 30 gram boter
- plakjes bacon, in stukjes gesneden (Voor de vegetarische variant laat je dit weg.)
- 1 grote uit, fijn gesneden
- 1 geperste knoflookteen
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 3 aardappels, geschild en in dobbelstenen gesneden
- 2 grote wortels, geschild en in stukjes gesneden
- 3 koolbladeren (bv. witte kool), in reepjes gesneden
- 3 ontvelde tomaten, in stukken gesneden
- 1,25 liter kippenbouillon (Voor de vegetarische variant gebruik je groentenbouillon.)
- 1,5 theelepel tomatenpuree
- 1,5 theelepel Worcestershiresaus
- 1,5 theelepel fijn gesneden peterselie
- 75 gram pastaschelpen
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout, peper
Voorbereiden
- Smelt de boter in een pan en bak de bacon en de groente tot die zacht is.
- Doe de groente met de bacon en de bouillon in de binnenpan van de slowcooker.
- Voeg alles toe, behalve de peterselie, kaas en pasta.
Bereiden
- Doe de binnenpan in de aardewerken schaal. Doe het deksel op de pan. Laat 4-6 uur zachtjes koken op ‘hoog’.
- Voeg 45 minuten voor het eind de pasta en de peterselie toe.
- Dien de soep op met parmezaanse kaas erover.
Tip
Houd je van pittig? Serveer de soep dan met tabascosaus.