Minestronesoep

Rijkgevuld op z’n Italiaans.

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • plakjes bacon, in stukjes gesneden (Voor de vegetarische variant laat je dit weg.)
  • 1 grote uit, fijn gesneden
  • 1 geperste knoflookteen
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 3 aardappels, geschild en in dobbelstenen gesneden
  • 2 grote wortels, geschild en in stukjes gesneden
  • 3 koolbladeren (bv. witte kool), in reepjes gesneden
  • 3 ontvelde tomaten, in stukken gesneden
  • 1,25 liter kippenbouillon (Voor de vegetarische variant gebruik je groentenbouillon.)
  • 1,5 theelepel tomatenpuree
  • 1,5 theelepel Worcestershiresaus
  • 1,5 theelepel fijn gesneden peterselie
  • 75 gram pastaschelpen
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout, peper

Voorbereiden

  1. Smelt de boter in een pan en bak de bacon en de groente tot die zacht is.
  2. Doe de groente met de bacon en de bouillon in de binnenpan van de slowcooker.
  3. Voeg alles toe, behalve de peterselie, kaas en pasta.

Bereiden

  1. Doe de binnenpan in de aardewerken schaal. Doe het deksel op de pan. Laat 4-6 uur zachtjes koken op ‘hoog’.
  2. Voeg 45 minuten voor het eind de pasta en de peterselie toe.
  3. Dien de soep op met parmezaanse kaas erover.

Tip

Houd je van pittig? Serveer de soep dan met tabascosaus.