Zo gemaakt en heel smaakvol.
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 250 gram rode linzen
- 7,5 dl kokendhete groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 kleine citroen
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- cayennepeper of tabasco, naar smaak
- zout en versgemalen zwarte peper
- schijfjes citroen en fijngehakte verse peterselie
Voorbereiden
- Verhit in een pan op het vuur olie. Voeg de ui toe en fruit hem zachtjes 5 minuten.
- Voeg daarna de bleekselderij, wortel, knoflook en aardappel erdoor. Bak nog 3-4 minuten.
Bereiden
- Schep de groente in de binnenpan en zet de slowcooker op hoog. Voeg de linzen, bouillon, laurierblaadjes en reep citroenschil toe. Roer even door.
- Zet de slowcooker op laag, verwarm de soep ca. 5 uur of tot de groenten en de linzen zacht en gaar zijn.
- Verwijder laurierblaadjes en citroenschil. Pureer de soep evt. glad.
- Roer de komijn, cayenne of tabasco, en zout en peper naar smaak door de soep.
- Knijp de citroen boven de soep uit. Garneer de soep met verse peterselie.
Tip
Lekker met verse broodjes uit de oven.