Linzensoep kruidig en fris

Zo gemaakt en heel smaakvol.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 250 gram rode linzen
  • 7,5 dl kokendhete groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kleine citroen
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • cayennepeper of tabasco, naar smaak
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • schijfjes citroen en fijngehakte verse peterselie
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Verhit in een pan op het vuur olie. Voeg de ui toe en fruit hem zachtjes 5 minuten.
  2. Voeg daarna de bleekselderij, wortel, knoflook en aardappel erdoor. Bak nog 3-4 minuten.

Bereiden

  1. Schep de groente in de binnenpan en zet de slowcooker op hoog. Voeg de linzen, bouillon, laurierblaadjes en reep citroenschil toe. Roer even door.
  2. Zet de slowcooker op laag, verwarm de soep ca. 5 uur of tot de groenten en de linzen zacht en gaar zijn.
  3. Verwijder laurierblaadjes en citroenschil. Pureer de soep evt. glad.
  4. Roer de komijn, cayenne of tabasco, en zout en peper naar smaak door de soep.
  5. Knijp de citroen boven de soep uit. Garneer de soep met verse peterselie.

Tip

Lekker met verse broodjes uit de oven.