Kruidige Groentetajine

Vegetarisch op z’n Marokkaans.

Ingredienten

  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 5 uien
  • 2 wortels
  • 1 grote of 2 kleinere courgettes
  • 1 paprika
  • 1 venkel
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 500 ml bouillon
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gram zwarte olijven
  • 2 takjes verse koriander, in stukjes geknipt
  • zout en peper
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de uien niet te klein.

Bereiden

  • Verwarm de olie in een hapjespan of wok en bak op een zacht vuur de venkel, wortel en paprika aan.
  • Voeg de courgette, uien, knoflook, kaneel, citroen, bouillon en zout en peper toe.
  • Breng alles aan de kook en doe dan de inhoud van de pan in de aardewerken schaal van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op ‘medium’ en laat 3 tot 4 uur stoven.
  • Roer er voor het serveren de olijven door en strooi er nog een beetje koriander overheen.

Serveertip

  • Lekker met couscous of rijst.

Tip

  • Gebruik je rauwe kikkererwten? Laat ze dan vooraf minimaal 12 uur weken in koud water. Kook ze daarna in 1,5 uur gaar.
  • Wil je de slowcooker langer laten stoven? Zet ‘m dan op ‘low’.