Vegetarisch op z’n Marokkaans.
Ingredienten
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 5 uien
- 2 wortels
- 1 grote of 2 kleinere courgettes
- 1 paprika
- 1 venkel
- 1 theelepel geperste knoflook
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 500 ml bouillon
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram zwarte olijven
- 2 takjes verse koriander, in stukjes geknipt
- zout en peper
Voorbereiden
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de uien niet te klein.
Bereiden
- Verwarm de olie in een hapjespan of wok en bak op een zacht vuur de venkel, wortel en paprika aan.
- Voeg de courgette, uien, knoflook, kaneel, citroen, bouillon en zout en peper toe.
- Breng alles aan de kook en doe dan de inhoud van de pan in de aardewerken schaal van de slowcooker.
- Zet de slowcooker op ‘medium’ en laat 3 tot 4 uur stoven.
- Roer er voor het serveren de olijven door en strooi er nog een beetje koriander overheen.
Serveertip
- Lekker met couscous of rijst.
Tip
- Gebruik je rauwe kikkererwten? Laat ze dan vooraf minimaal 12 uur weken in koud water. Kook ze daarna in 1,5 uur gaar.
- Wil je de slowcooker langer laten stoven? Zet ‘m dan op ‘low’.