Kipcurry met spinazie

Mild kiprecept met ijzersterke groente!

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten, ontveld
  • 75 g rode linzen
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 el mild kerriepoeder
  • 3.5 dl kokende kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 225 g ontdooide, zeer goed uitgelekte diepvriesspinazie (als je een grote slowcooker hebt, dan is verse spinazie, gescheurd, erg lekker).
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • takjes verse koriander (voor garnering)
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden van de saus

  1. Doe de linzen in een zeef en spoel ze schoon met koud water.
  2. Laat de linzen uitlekken en doe ze in de binnenpan.
  3. Voeg toe aan de binnenpan: het kerriepoeder, de koriander, het komijnzaad, en de bouillon.
  4. Laat 2 uren stoven op ‘high’.

Bereiden

  1. Leg de kippenbouten in een enkele laag in de binnenpan.
  2. Duw ze iets in de saus.
  3. Laat 3 uren stoven op ‘high’, of tot de kip net gaar is.
  4. Doe de spinazie bij de kip in de pan. Duw de spinazie iets in de saus.
  5. Laat ca. 30 minuten stoven op ‘high’, totdat de spinazie geslonken is.
  6. Maak af met zout & peper en de fijngehakte koriander.
  7. Garneer de curry met de takjes koriander.

Tip

Lekker met witte of bruine basmatirijst en pappadums.