Mild kiprecept met ijzersterke groente!
Ingrediënten
- 8 kippenbouten, ontveld
- 75 g rode linzen
- 1 tl komijnzaad
- 2 tl gemalen koriander
- 2 el mild kerriepoeder
- 3.5 dl kokende kippenbouillon (of groentebouillon)
- 225 g ontdooide, zeer goed uitgelekte diepvriesspinazie (als je een grote slowcooker hebt, dan is verse spinazie, gescheurd, erg lekker).
- 1 el fijngehakte verse koriander
- zout & versgemalen zwarte peper
- takjes verse koriander (voor garnering)
Voorbereiden van de saus
- Doe de linzen in een zeef en spoel ze schoon met koud water.
- Laat de linzen uitlekken en doe ze in de binnenpan.
- Voeg toe aan de binnenpan: het kerriepoeder, de koriander, het komijnzaad, en de bouillon.
- Laat 2 uren stoven op ‘high’.
Bereiden
- Leg de kippenbouten in een enkele laag in de binnenpan.
- Duw ze iets in de saus.
- Laat 3 uren stoven op ‘high’, of tot de kip net gaar is.
- Doe de spinazie bij de kip in de pan. Duw de spinazie iets in de saus.
- Laat ca. 30 minuten stoven op ‘high’, totdat de spinazie geslonken is.
- Maak af met zout & peper en de fijngehakte koriander.
- Garneer de curry met de takjes koriander.
Tip
Lekker met witte of bruine basmatirijst en pappadums.