Kip in een saus van champignons

Langzaam gegaarde kip in een mooie saus

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  •  500 gram champignons
  • 6 teentjes knoflook
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 4 eetlepels maïzena
  • 150 ml crème fraîche
  • peper en zout
  • verse peterselie

Voorbereiden

  1. Doe peper en zout op de kipfilets en leg ze onderin de slowcooker. Pers de knoflook erboven uit en schenk de kippenbouillon erbij.

Bereiden

  1. Zet de slowcooker op ‘low’. Laat 6 uur garen.
  2. Schep wat bouillon uit de pan bij de maïzena en roer er een papje van. Roer dat door de resterende bouillon in de slowcooker. Voeg de champignons toe, en leg de kipfilet erbovenop. Laat nog 1 uur garen op ‘low’. Serveer met de crème fraîche, peterselie, peper en zout.

Tip

Lekker met (noten)rijst.