Kip met perzik

Een bijzondere combinatie van hartig en zoet.

Ingrediënten

  • 1 blik perziken, uitgelekt
  • 4 kippenpoten, in tweëen gesneden
  • 2 rode uien, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 100 g groene olijven
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiden

  1. Perziken in vieren snijden.
  2. Kruid de kip met komijn, zout en peper.
  3. Bak de stukken kip op het fornuis even om en om in de olie.

Bereiden

  1. Schep de ui, knoflook, perzik, olijven en perzik voorzichtig door elkaar in de slowcooker.
  2. Leg de kip erbovenop.
  3. Sluit af met de schijfjes citroen.
  4. Deksel erop en ongeveer 5 uur op stand laag laten pruttelen.
  5. Aan het einde kip eruit nemen en de rest even voorzichtig omscheppen met houten lepel.

Tip

Lekker met (noten)rijst.