Een bijzondere combinatie van hartig en zoet.
Ingrediënten
- 1 blik perziken, uitgelekt
- 4 kippenpoten, in tweëen gesneden
- 2 rode uien, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
- 1 citroen, in plakjes
- 100 g groene olijven
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3-4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Voorbereiden
- Perziken in vieren snijden.
- Kruid de kip met komijn, zout en peper.
- Bak de stukken kip op het fornuis even om en om in de olie.
Bereiden
- Schep de ui, knoflook, perzik, olijven en perzik voorzichtig door elkaar in de slowcooker.
- Leg de kip erbovenop.
- Sluit af met de schijfjes citroen.
- Deksel erop en ongeveer 5 uur op stand laag laten pruttelen.
- Aan het einde kip eruit nemen en de rest even voorzichtig omscheppen met houten lepel.
Tip
Lekker met (noten)rijst.