Kip ‘Marocain’

Snelle kipschotel met zoetige en kruidige smaken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tot 4 kipfilets, in stukjes van 2,5 cm (ruwweg dezelfde grootte)
  • 1 aubergine, in stukjes van 2,5 cm
  • 2 grote uien, dun gesneden
  • 4 grote wortels, in heel dunne plakjes
  • 60 gr rozijnen of gedroogde cranberry’s
  • 65 gr gehakte gedroogde abrikozen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels uitgeperste knoflook
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel kaneel
  • 3/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 250 ml water

Voorbereiden

  1. Maak de groenten schoon en snijdt fijn. Omdat de kip vrij snel gaar wordt, moeten de groenten fijn gesneden zijn. Let vooral op met de wortel: hoe dunner de plakjes gesneden zijn, hoe meer de wortel gaar is.

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kipstukjes en de aubergine in de hete olie; roerbak tot de kip aan alle kanten bruin is, maar nog niet gaar. Haal de pan van het vuur.
  2. Doe de gesneden wortels onderin de slowcooker. Daarbovenop de kip en de aubergine. Leg de uien, cranberry’s en abrikozen eroverheen.
  3. Mix de kippenbouillon, tomatenpuree, citroensap, bloem, knoflook, komijn, gember, kaneel en zwarte peper in een kom. Schenk dit mengsel over de kip en groenten in de slowcooker. Zorg dat het net niet onder water staat (er komt nog wat vocht vrij tijdens het slowkoken).
  4. Dit recept kookt vrij snel. Laat 3 uur koken op de hoogste stand, of 5 uur op de laagste stand.

Tip

Pas op met te veel citroensap: een hele citroen is echt te veel, vonden onze kinderen.

Serveertip

Lekker met couscous of rijst.