Kip in mosterdsaus

Door het vocht van de champignons en de kip, is de saus niet zo scherp als je zou denken. Eventueel kun je er wat zure room door roeren.

Ingrediënten

  • boter of olie
  • 4 kippenbouten
  • 200 ml houdbare slagroom
  • mosterd (potje, tube, of aangemaakt met Coleman-mosterdpoeder)
  • 250 gram champignons, in partjes gesneden
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Verwarm de boter of olie in een braadpan. Braad de kippenbouten even aan, zodat er een bruin korstje op zit.
  2. Meng in de schaal van de slowcooker de mosterd met de slagroom.
  3. Leg de kippenbouten er plat bij. Giet eventueel vet uit de pan erbij.
  4. Leg de champignons erop. Giet de slagroom erbij. Zorg ervoor dat de kip bedekt is met slagroom.

Bereiden

Laat een uur of 6 stoven op ‘low’.

Serveertip

Lekker met rijst en een frisse salade of boontjes.