Kip-champignonschotel

Eénpansgerecht met aardappel en kip.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote kipfilets, in blokjes
  • 40 gram boter
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 25 gram bloem
  • 5,5 dl melk
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 bouillonblokje
  • 1 wortel, in blokjes
  • 225 gram champignons, in plakjes
  • 900 gram aardappelen, in dunne plakjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de blokjes kip op laag vuur bruin. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
  2. Laat in de pan met het achtergebleven vocht 25 gram boter smelten. Roer de prei erdoor en bak 5 minuten op laag vuur. Strooi de bloem erover en roer alles goed door elkaar.
  3. Draai het vuur uit en roer dan de melk er beetje bij beetje bij tot er een glad mengsel ontstaat. Breng al roerend langzaam aan de kook en laat indikken.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de Worcestershiresaus, mosterd, wortel, champignons en blokjes kip en het bouillonblokje erdoor. Voeg zout en zwarte peper toe.

Bereiden

  1. Bedek de bodem van de schaal van de slowcooker met plakjes aardappel.
  2. Schep een derde van het kipmengsel erop, leg er weer een laagje aardappel op en ga zo verder.
  3. Eindig met een laagje aardappel.
  4. Leg de rest van de boter in klontjes bovenop.
  5. Doe het deksel op de slowcooker en zet 4-5 uur op hoog of tot de aardappelen zacht en gaar zijn.

Tip

Het scheelt een hoop werk als je voorgesneden aardappelen gebruikt.

Voeg naar smaak zout en peper toe.