Eénpansgerecht met aardappel en kip.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 grote kipfilets, in blokjes
- 40 gram boter
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 25 gram bloem
- 5,5 dl melk
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 bouillonblokje
- 1 wortel, in blokjes
- 225 gram champignons, in plakjes
- 900 gram aardappelen, in dunne plakjes
- zout en versgemalen zwarte peper
Voorbereiden
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de blokjes kip op laag vuur bruin. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
- Laat in de pan met het achtergebleven vocht 25 gram boter smelten. Roer de prei erdoor en bak 5 minuten op laag vuur. Strooi de bloem erover en roer alles goed door elkaar.
- Draai het vuur uit en roer dan de melk er beetje bij beetje bij tot er een glad mengsel ontstaat. Breng al roerend langzaam aan de kook en laat indikken.
- Neem de pan van het vuur en roer de Worcestershiresaus, mosterd, wortel, champignons en blokjes kip en het bouillonblokje erdoor. Voeg zout en zwarte peper toe.
Bereiden
- Bedek de bodem van de schaal van de slowcooker met plakjes aardappel.
- Schep een derde van het kipmengsel erop, leg er weer een laagje aardappel op en ga zo verder.
- Eindig met een laagje aardappel.
- Leg de rest van de boter in klontjes bovenop.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet 4-5 uur op hoog of tot de aardappelen zacht en gaar zijn.
Tip
Het scheelt een hoop werk als je voorgesneden aardappelen gebruikt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.