Italiaanse tomatensoep met basilicum

Aromatisch en verfijnd.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • een klont boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 kilo rijpe tomaten, grof gesneden
  • ca. 4 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels zongedroogde-tomatenpasta
  • 2 eetlepels basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 dl slagroom
  • zout, versgemalen peper
  • basilicumblaadjes ter garnering
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Verhit in een pan op het vuur olie en boter tot de boter schuimt. Voeg de ui toe en fruit hem zachtjes 5 minuten. Voeg daarna de knoflook en de tomaten toe.
  2. Doe de bouillon en tomatenpasta erbij en roer goed door elkaar. Breng het geheel tegen de kook aan en schenk het dan in de slowcooker.

Bereiden

  1. Zet de slowcooker op hoog, doe het deksel erop. Zet de slowcooker na 1 uur op laag. Verwarm de soep 4-5 uur of totdat alles zacht is.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. (Dat kan gewoon in de slowcooker.) Voeg de room toe en roer de soep door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer met verse basilicum.

Tip

Je kunt de soep zeven als je hem nog fijner wilt.