Italiaanse bonensoep met linzen

Een lekker gevulde soep die makkelijk als maaltijd kan dienen.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookt spek
  • 200 gram gedroogde bonen/linzenmix
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 blikje gepelde tomaten in blik
  • peterselie
  • kippenbouillon, 1 liter
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Bak de gerookte spek in een grote pan op laag vuur tot het vet begint te smelten.
  2. Doe de ui, wortel en bleekselderij erbij en bak ze tot ze zacht zijn.
  3. Doe de bouillon en de andere ingrediënten behalve de peterselie erbij.
  4. Laat alles aan de kook komen.

Bereiden

  1. Doe de inhoud van de pan over in de aardewerken schaal van de slowcooker. Zet de schaal in de basis van de slowcooker en doe het deksel erop.
  2. Laat 6-8 uur sudderen op de middelste stand.

Serveertip

Lekker met Worcestersauce of wat sambal. Serveer met warme afbakbroodjes uit de oven.