Een lekker gevulde soep die makkelijk als maaltijd kan dienen.
Ingrediënten
- 100 gram gerookt spek
- 200 gram gedroogde bonen/linzenmix
- 1 ui, gesnipperd
- 3 wortels, in stukjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 blikje gepelde tomaten in blik
- peterselie
- kippenbouillon, 1 liter
Voorbereiden
- Bak de gerookte spek in een grote pan op laag vuur tot het vet begint te smelten.
- Doe de ui, wortel en bleekselderij erbij en bak ze tot ze zacht zijn.
- Doe de bouillon en de andere ingrediënten behalve de peterselie erbij.
- Laat alles aan de kook komen.
Bereiden
- Doe de inhoud van de pan over in de aardewerken schaal van de slowcooker. Zet de schaal in de basis van de slowcooker en doe het deksel erop.
- Laat 6-8 uur sudderen op de middelste stand.
Serveertip
Lekker met Worcestersauce of wat sambal. Serveer met warme afbakbroodjes uit de oven.