Smeuiige ham in een mooie jus
Ingrediënten
- ham, ca. 1 kilo
- 2 eetlepels olie
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 grote uien, in dunne ringen
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 3,5 dl witte wijn
- 4 wortels, geschrapt en in plakjes
- 5 dl runderbouillon
- 1 runderbouillonblokje
- 3 eetlepels Worcestershiresaus
- 3 takjes tijm
- 400 gram limabonen uit blik, uitgelekt
Voorbereiden
- Dep de ham met keukenpapier, wrijf in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Braad het vlees 3 tot 5 minuten per kant aan in een pan met een dikke bodem.
- Neem het vlees uit de pan en houd het apart.
- Zet het vuur laag en fruit de uiringen en knoflook in dezelfde koekenpan in 5 minuten, zodat ze zacht worden.
- Voeg de tomatenpuree en wijn toe, en breng aan de kook.
- Laat de wijn voor de helft inkoken en schraap de aanbaksels van de bodem van de pan.
Bereiden
- Doe de saus over in de slowcooker, voeg de wortels toe en leg de ham erop.
- Voeg de bouillon, het bouillonblokje, de worcestersaus en de tijm toe.
- Doe het deksel op de slowcooker.
- Zet de cooker op stand laag: stel de timer in op 8 tot 10 uur.
- Proef de saus 30 minuten voor het eind van de bereidingstijd en voeg zout en peper naar smaak toe, samen met de limabonen.
Tip
Dit recept was oorspronkelijk bedoeld voor runderbraadstuk, dus probeer dat ook eens!
Serveertip
Lekker met gekookte aardappels en bloemkool.