Goulash met zuurkool

De zuurkool maakt deze goulash verrassend lekker en het vlees extra mals!

Ingrediënten

  • 125 gram magere gerookte spekjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram runderstoofvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 250 gram wijnzuurkool uit een zakje
  • 1 blikje gepelde tomaten, in stukken gesneden
  • 200 ml hete (kippen- of rundvlees)bouillon
  • paprikapoeder
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Verwarm de spekjes zachtjes in een koekenpan, zodat het vet smelt.
  2. Bak de ui mee.
  3. Voeg het rundvlees toe en bak het bruin.
  4. Doe alles in de schaal van de slowcooker.
  5. Voeg de paprika’s toe en de inhoud van het zakje wijnzuurkool inclusief het ‘nat’.
  6. Doe de stukken gepelde tomaten erbij en voeg de bouillon toe.
  7. Doe er naar smaak paprikapoeder bij.

Bereiden

  1. Laat 2 uur stoven op high.
  2. Roer dan alles door en laat nog 4 uur stoven op ‘medium’.
  3. Proef of het vlees botermals is. Eventueel laat je de slowcooker nog een uur extra aan.
  4. Eventueel kun je de slowcooker ook 6 uur lang op ‘medium’ zetten.