De zuurkool maakt deze goulash verrassend lekker en het vlees extra mals!
Ingrediënten
- 125 gram magere gerookte spekjes
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gram runderstoofvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in dobbelsteentjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 250 gram wijnzuurkool uit een zakje
- 1 blikje gepelde tomaten, in stukken gesneden
- 200 ml hete (kippen- of rundvlees)bouillon
- paprikapoeder
Voorbereiden
- Verwarm de spekjes zachtjes in een koekenpan, zodat het vet smelt.
- Bak de ui mee.
- Voeg het rundvlees toe en bak het bruin.
- Doe alles in de schaal van de slowcooker.
- Voeg de paprika’s toe en de inhoud van het zakje wijnzuurkool inclusief het ‘nat’.
- Doe de stukken gepelde tomaten erbij en voeg de bouillon toe.
- Doe er naar smaak paprikapoeder bij.
Bereiden
- Laat 2 uur stoven op high.
- Roer dan alles door en laat nog 4 uur stoven op ‘medium’.
- Proef of het vlees botermals is. Eventueel laat je de slowcooker nog een uur extra aan.
- Eventueel kun je de slowcooker ook 6 uur lang op ‘medium’ zetten.