Voor het heerlijke en andere gezellige winteravondjes!
Ingrediënten
- 700 ml rode wijn
- 250 ml port
- 500 ml water
- 1 pijpje kaneel
- 4-6 kruidnagels
- 1 eetlepel suiker
- citroenschil (biologisch)
Voorbereiden
- Verwarm de aardewerken schaal voor (in de slowcooker, zet die op stand ‘High’).
- Kook het water bv in een waterkoker.
- Schenk het hete water in de aardewerken schaal.
- Doe daar de kaneelstok en kruidnagels bij. Roer even door.
- Voeg de rode wijn, port en suiker toe. Roer goed door.
- Doe het deksel op de slowcooker.
Bereiden
- Zet de slowcooker nu op de stand ‘Low’ (of ‘Medium’ als het iets sneller moet).
- Laat alles langzaam warm worden zonder dat het gaat koken, dat duurt ca. 2 uren. Kijk tussendoor hoe het gaat (til niet het deksel op, dan duurt het langer).
- Voor het serveren: verwijder de pijpkaneel en de kruidnagels.
- Zet de slowcooker op de stand ‘low’ om de Glühwein warm te houden.
Serveertip
Het ruikt heerlijk in huis…