Glühwein

Voor het heerlijke en andere gezellige winteravondjes!

Ingrediënten

  • 700 ml rode wijn
  • 250 ml port
  • 500 ml water
  • 1 pijpje kaneel
  • 4-6 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • citroenschil (biologisch)
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Verwarm de aardewerken schaal voor (in de slowcooker, zet die op stand ‘High’).
  2. Kook het water bv in een waterkoker. 
  3. Schenk het hete water in de aardewerken schaal.
  4. Doe daar de kaneelstok en kruidnagels bij. Roer even door.
  5. Voeg de rode wijn, port en suiker toe. Roer goed door.
  6. Doe het deksel op de slowcooker.

Bereiden

  1. Zet de slowcooker nu op de stand ‘Low’ (of ‘Medium’ als het iets sneller moet).
  2. Laat alles langzaam warm worden zonder dat het gaat koken, dat duurt ca. 2 uren. Kijk tussendoor hoe het gaat (til niet het deksel op, dan duurt het langer).
  3. Voor het serveren: verwijder de pijpkaneel en de kruidnagels.
  4. Zet de slowcooker op de stand ‘low’ om de Glühwein warm te houden.

Serveertip

Het ruikt heerlijk in huis…