Gestoofde wintergroenten

Hartverwarmend en supergezond!

Dit recept is een bewerking van de Hearty Vegetable Stew van Veronica Grace, behorend bij de website ForksOverKnives.com. Deze website hoort bij de gelijknamige documentaire en is een must als je geïnteresseerd bent in gezond eten!

Ingrediënten

  • 2 medium aardappels, in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappels, in blokjes gesneden
  • 0,5 koolraap, in reepjes of blokjes gesneden
  • 2 winterwortels, in reepjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, klein gesneden
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 eetlepel suiker of 6 dadels in wat water
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
Eten & kookboeken (468x60)

Voorbereiden

  1. Meng de tomaatblokjes met de kruiden en specerijen en dadels of suiker.
  2. Doe alle ingrediënten in de aardewerken schaal van de slowcooker.
  3. Begin met de wortel, dan de koolraap en de aardappel, bleekselderij en ui.
  4. Schenk het tomatenmengsel erover.
  5. Voeg evt. nog wat groentebouillon toe als de hoeveelheid vocht te weinig lijkt ten opzichte van de groenten. De groenten hoeven niet ‘onder water te staan’ maar het vocht zou maximaal 2 cm onder het niveau van de groenten moeten staan.

Bereiden

  1. Laat 6-7 uur stoven op ‘laag’ of 5 uur op hoog, tot de aardappels gaar zijn en de groenten zacht zijn.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip

Onze kinderen smulden er tegen onze verwachting in enorm van deze groenteschotel. Waarschijnlijk omdat de groenten mooi zacht zijn en de saus kruidig-zoet van smaak is.

Serveertip

Koolraap over? Verwerk die bijvoorbeeld in de wintergroentesoep.