Erwtensoep met rookworst

Door het stoven worden het spek en de rookworst supersappig.

snert met worstIngrediënten

  • 250 gram spliterwten
  • 1 liter (runder)bouillon
  • 150 gram schouderkarbonade
  • stukje zuurkoolspek (ca. 100 gram)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram wortel
  • 1 geschilde aardappel, in blokjes
  • 1 verse rookworst (ca. 250 gram)
koken & tafelen algemeen

Voorbereiden

  1. Was de spliterwten en breng ze met de bouillon, de karbonade en het spek in een pan aan de kook. Schep het schuim eraf.
  2. Snijd alle groenten in stukjes.
  3. Voeg de groenten, de aardappel en de rookworst aan de soep toe en breng aan de kook.

Bereiden

  1. Doe de soep in de schaal van de slowcooker.
  2. Laat de soep 6-8 uur sudderen op ‘medium’. Roer tussentijds een keer door.
  3. Om de soep gladder te maken, kun je hem eventueel met de staafmixer pureren.

Serveertip

Klassiek met roggebrood en katenspek, of eigentijds met warme afbakbroodjes. Een puntje sambal of Worcestershiresaus geeft een pittige noot.