Alleen de kool vraagt even wat snijwerk, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar! Een klassiek gerecht met een mooie mix van zoet en hartig-zuur.
Ingrediënten
- 1 kleine rode kool of een ½ grote rode kool, fijn gesneden (kijk hoeveel er in je slowcooker past)
- 2 uien, gesneden
- 3 appels, in stukjes
- 300 ml heet water
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 180 ml azijn
- 60 gram boter
- zout
Voorbereiden
- Doe alle ingrediënten in de slowcooker en schep goed om.
- Eventueel kun je de rodekool eerst even aan de kook brengen op het fornuis.
Bereiden
- Doe het deksel op de slowcooker en laat de kool 8 tot 10 uur stoven op ‘low’ of 3 uur op ‘high’.
Tip
Je kunt aan het eind wat rozijnen en kaneel toevoegen.
Serveertip
Klassiek: met aardappelpuree en worst.
Modern: met pasta en worst of spekjes.