‘Easy’ rodekool

Alleen de kool vraagt even wat snijwerk, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar! Een klassiek gerecht met een mooie mix van zoet en hartig-zuur.

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool of een ½ grote rode kool, fijn gesneden (kijk hoeveel er in je slowcooker past)
  • 2 uien, gesneden
  • 3 appels, in stukjes
  • 300 ml heet water
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 180 ml azijn
  • 60 gram boter
  • zout

Voorbereiden

  1. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en schep goed om.
  2. Eventueel kun je de rodekool eerst even aan de kook brengen op het fornuis.

Bereiden

  1. Doe het deksel op de slowcooker en laat de kool 8 tot 10 uur stoven op ‘low’ of 3 uur op ‘high’.

Tip

Je kunt aan het eind wat rozijnen en kaneel toevoegen.

Serveertip

Klassiek: met aardappelpuree en worst.

Modern: met pasta en worst of spekjes.