Traditioneel runderstoofpotje met aardappel en bleekselderij.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 tot 900 gram stoofvlees van het rund(bijvoorbeeld sukadelappen of riblappen), in blokjes gesneden
- 1 grote ui, grof gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 500 ml donker bier (bijvoorbeeld bokbier of kasteelbier)
- 4 theelepels grove mosterd
- 3 theelepels (licht- of donker)bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 450 ml hete runderbouillon
- vier of vijf stengels bleekselderij, geschild en dun gesneden
- 600 gram aardappels, in dunne schijfjes gesneden
- 25 gram gesmolten boter
- zout en peper
Voorbereiden
- Doe de slowcooker alvast aan.
- Verhit de helft van de olie in een braadpan en voeg geleidelijk de helft van het vlees toe. Bak het bruin op hoog vuur. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en doe het in de slowcooker.
- Verhit de resterende olie. Bak de ui samen met de rest van het vlees tot het bruin is.
- Voeg de bloem toe, het bier, de mosterd, suiker, tomatenpuree en zout en peper naar smaak.
- Laat koken, roer en brengt het dan over in de slowcooker.
- Voeg de bouillon toe.
Bereiden
- Leg de bleekselderijschijfjes bovenop het vlees, bedek met de aardappelschijfjes en bestrijk met de gesmolten boter.
- Voeg wat extra zout en peper toe.
- Doe het deksel op de slowcooker en laat 5-6 uur op ‘ high’ pruttelen.
Tip
Je kunt ook aardappelschijfjes of krieltjes uit een zakje gebruiken.
Serveertip
Lekker met worteltjes.