Lekker makkelijk.
Ingrediënten
- olijfolie
- 3 tenen knoflook, uit de pers
- 2 sjalotten of 4 bosuitjes, gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 400 gram blokjes tomaat uit blik
- 400 ml gezeefde tomaat uit pak
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
- 3 kleine stevige aubergines, in plakjes van 1 cm gesneden
- basilicumblaadjes
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiden
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de knoflook met de sjalot of bosui en de oregano, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de blokjes tomaat en gezeefde tomaat toe en laat ongeveer 10 minuten warm worden.
- Voeg de suiker en zout en peper naar smaak toe.
Bereiden
- Tusen deze LI voeg je de bereidingsstappen toe.
- Schep een deel van de saus in de slowcooker. Verdeel hierover een laag aubergine. Strooi op de laag wat Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maak weer een nieuwe laag aubergine. Ga zo door tot de aubergine op is.
- Eindig met de rest van de tomatensaus.
- Schud even met de aardewerken schaal om de saus tussen de laagjes te verspreiden.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker 4-6 uur op laag.
Tip
Aubergine kan ‘sponzig’ blijven. Zorg dat er genoeg saus rondom de aubergine zit en controleer of er meer tijd nodig is om ‘m te garen. Grill de aubergine evt. kort voordat je hem in de slowcooker doet.
Dit vegetarische recept valt goed in de smaak. Lekker met focaccia of pasta.